Založ si blog

Nórska brzda Breivik

Prvá krajina, ktorá opúšťa Líbyju je Nórsko. Oslo tvrdí, že dôvodom je malé letectvo. A tým nedostatočná úspešnosť vykonaných náletov. Tragickomické. Pretože šest stíhačiek typu F-16 nie je hlavným dôvodom stiahnutia bojovej sily z Líbyje. Pokiaľ postavíme základ úvahy na tomto tvrdení, vypadne nám prekvapivý záver. Príčinou vycúvania z intervencie je nórska tragédia a Breivik.

Nóri si spočítali dve a dve. Islam, vražda, pomsta. Najmä to posledné muselo zarezonovať v ušiach predstaviteľom vlády. Jasnou voľbou sa preto stalo odvolanie vzdušných síl. Sťahovanie vojska má trpkú príchuť. Strachu. Z islamu a fundamentalistických moslimov. Oslo si uvedomilo, že islamizácia Európy je problém. A vďaka Breivikovi sa hlavné mesto Nórska postavilo na prvé stupne pomsty u zanietených moslimov.

Islamizácia, ktorá postihuje Európu v posledných rokoch je zrejmá. Podmienky pre príliv moslimov na starý kontinet sú ideálne nastavené. Aj keď nechcene. Základom sa stalo podkopanie jedného z hlavných pilierov, na ktorom je postavená moderná Európa. A to absencia náboženstva a vyvlastňovanie kresťanstva z verejnej sféry.

Po druhé. K rozširovaniu islamského náboženstva prispieva rapídny pokles demografickej krivky v Európe. Jednoducho, Európa vymiera a islamské krajiny sú plné ľudí, ktorým stačí jediná príležitosť, aby sa jej chopili a už ju viac nepustili.

A po tretie – konflikty. Ľudia sa v krajinách postihnutými vojnami delia na dve skupiny. Tí, čo bojujú a tí, čo utekajú. Alebo tí, čo ostávajú a tí, čo sú nútení migrovať.

Breivik ukázal, že nie sú to len moslimovia, ktorí dokážu viesť džihád. Reakcia Nórov, je preto evidentná. Majú strach. Akékoľvek náboženstvo v extrémnej podobe je nebezpečné. Či je to kresťanstvo, islam alebo judaizmus. Nóri pochopili, že jediným možným riešením danej otázky je aspoň čiastočne eliminovať provokácie moslimského sveta. Pretože ten svet sa veľmi rýchlo rozširuje.

Strašiak Irán

19.04.2012

Teherán by mal vlastniť atómovú zbraň. Z jednoduchého dôvodu. Monopol Izraela v regióne nezaručuje rovnováhu. Nárast výroby jadrových zbraní priniesol vrchol Kórejskej vojny. Spojené štáty vyrábali vtedy 54 kusov mesačne. O tri roky to už bolo 115. A na konci desaťročia dokonca 600. Môžeme sa len domnievať, aké odbytisko tvoril v danom období Izrael. Spojenecké [...]

Upratovacia čata

14.04.2012

Robert Fico je od začiatku hnaný do úzkych. Hoci je hráč, pomyselný bič, ktorý si na seba uplietol držia v rukách iní. Oligarchovia Smeru a Haščák s nenápadnou figúrou Malatinského. Prepojenie šéfa rezortu hospodárstva na spolumajiteľa Penty Haščáka je viac než len priateľské. Adresy domov v Záhorskej Bystrici pritom nehrajú hlavné husle. Situáciu najlepšie [...]

Hazard s Gréckom

05.04.2012

Samovražda aténskeho dôchodcu nie je mučeníctvom. Paradoxne, grécka vláda nesie na jeho smrti menší podiel viny ako únia. V pozadí treba hľadať zvrátenú cenu eurovalu. A vydieranie. Minulý rok sa stratové banky operujúce v Grécku vydesili. Strach im nahnal vtedajší premiér Papandreu so svojím trúbením na ústup. Vyjadril sa, že pre krajinu by bolo lepšie, keby [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 45356x
Priemerná čítanosť článkov: 1890x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy