Harabin môže oslavovať

29. júna 2011, matejbaranek, Nezaradené

Rozhodnutie ústavného súdu vo veci bránenia výkonu auditu na ministerstve spravodlivosti je správne. V teoretickej rovine. Potiaľo si môže pravica gratulovať a zapíjať úspech. Skutočným víťazom v politickej praxi, je ale Štefan Harabin. Muž, ktorý spravil iba dobrý obchod.

Zníženie funkčného platu predsedovi najvyšieho súdu na jeden rok o 70% je smiešna suma. Bohužiaľ, tento fakt nemožno prehliadnuť. Ide takpovediac len o doplatok štátu. Harabin bude mať mesačne namiesto 5000 len 1500 eur. To znamená, že v priebehu roka príde v prepočte o 42 000. Pre bývalého ministra je ale strata zanedbateľný bagateľ. Pretože neprišiel o nič. Naopak. Získal všetko.

Dokázal, že vláda, ani ministerka Žitňanská na súdnictvo (tým pádom na svoj vlastný rezort!) nedočiahne. Maximálne si Harabin siahne do vrecka a hodí nespokojným za hrsť drobných. Za tých pár mincí, to ale stojí. Audit sa nekonal, Žitňanská musela kapitulovať a Harabin nestratil nič zo svojej veľkosti, ani postu. Súd rozhodol, vec je vybavená. Vlk sa nažral a koza ostala celá.