Nórska brzda Breivik

30. júla 2011, matejbaranek, Nezaradené

Prvá krajina, ktorá opúšťa Líbyju je Nórsko. Oslo tvrdí, že dôvodom je malé letectvo. A tým nedostatočná úspešnosť vykonaných náletov. Tragickomické. Pretože šest stíhačiek typu F-16 nie je hlavným dôvodom stiahnutia bojovej sily z Líbyje. Pokiaľ postavíme základ úvahy na tomto tvrdení, vypadne nám prekvapivý záver. Príčinou vycúvania z intervencie je nórska tragédia a Breivik.

Nóri si spočítali dve a dve. Islam, vražda, pomsta. Najmä to posledné muselo zarezonovať v ušiach predstaviteľom vlády. Jasnou voľbou sa preto stalo odvolanie vzdušných síl. Sťahovanie vojska má trpkú príchuť. Strachu. Z islamu a fundamentalistických moslimov. Oslo si uvedomilo, že islamizácia Európy je problém. A vďaka Breivikovi sa hlavné mesto Nórska postavilo na prvé stupne pomsty u zanietených moslimov.

Islamizácia, ktorá postihuje Európu v posledných rokoch je zrejmá. Podmienky pre príliv moslimov na starý kontinet sú ideálne nastavené. Aj keď nechcene. Základom sa stalo podkopanie jedného z hlavných pilierov, na ktorom je postavená moderná Európa. A to absencia náboženstva a vyvlastňovanie kresťanstva z verejnej sféry.

Po druhé. K rozširovaniu islamského náboženstva prispieva rapídny pokles demografickej krivky v Európe. Jednoducho, Európa vymiera a islamské krajiny sú plné ľudí, ktorým stačí jediná príležitosť, aby sa jej chopili a už ju viac nepustili.

A po tretie – konflikty. Ľudia sa v krajinách postihnutými vojnami delia na dve skupiny. Tí, čo bojujú a tí, čo utekajú. Alebo tí, čo ostávajú a tí, čo sú nútení migrovať.

Breivik ukázal, že nie sú to len moslimovia, ktorí dokážu viesť džihád. Reakcia Nórov, je preto evidentná. Majú strach. Akékoľvek náboženstvo v extrémnej podobe je nebezpečné. Či je to kresťanstvo, islam alebo judaizmus. Nóri pochopili, že jediným možným riešením danej otázky je aspoň čiastočne eliminovať provokácie moslimského sveta. Pretože ten svet sa veľmi rýchlo rozširuje.