Založ si blog

Upratovacia čata

Robert Fico je od začiatku hnaný do úzkych. Hoci je hráč, pomyselný bič, ktorý si na seba uplietol držia v rukách iní. Oligarchovia Smeru a Haščák s nenápadnou figúrou Malatinského.

Prepojenie šéfa rezortu hospodárstva na spolumajiteľa Penty Haščáka je viac než len priateľské. Adresy domov v Záhorskej Bystrici pritom nehrajú hlavné husle. Situáciu najlepšie dokumentuje avizované zrušenie Fondu národného majetku. Malatinského likvidačný návrh potvrdzuje, že minister hospodárstva je zvláštna postava. Vplyvná.

Odbočíme. Malatinský má známe prepojenie na pozadie Smeru. Konkrétne na Brhela. Dlhoročný jachting s bratom mecenáša strany stavia ministrove kontakty do širšieho zorného poľa. Mimochodom, premiérova autorita je tým nenápadne rozobraná.

Najskôr ju nahlodal triumvirát Kaliňák, Počiatek, Kažimír, ktorí na zásah oligarchov Smeru obsadili silové rezorty. Následne nastal problém s Valkom a Glváčom. No a v závere formovania vlády musel Fico cúvnuť pred nomináciou Malatinského.

Späť k fondu. Jeho zrušením sa odstráni jediný relevantný dôkaz Gorily. Upratovacia čata, ktorú nasadilo pozadie Smeru na kauzu sa rozbieha sľubne. Kaliňákovo rozhodnutie o zachovaní vyšetrovacieho tímu Gorily sa pritom môže javiť ako fraška. Alebo, ako dobre premyslená zásterka. Čo bude vlastne Lipšicov tím vyšetrovať?

 

Strašiak Irán

19.04.2012

Teherán by mal vlastniť atómovú zbraň. Z jednoduchého dôvodu. Monopol Izraela v regióne nezaručuje rovnováhu. Nárast výroby jadrových zbraní priniesol vrchol Kórejskej vojny. Spojené štáty vyrábali vtedy 54 kusov mesačne. O tri roky to už bolo 115. A na konci desaťročia dokonca 600. Môžeme sa len domnievať, aké odbytisko tvoril v danom období Izrael. Spojenecké [...]

Hazard s Gréckom

05.04.2012

Samovražda aténskeho dôchodcu nie je mučeníctvom. Paradoxne, grécka vláda nesie na jeho smrti menší podiel viny ako únia. V pozadí treba hľadať zvrátenú cenu eurovalu. A vydieranie. Minulý rok sa stratové banky operujúce v Grécku vydesili. Strach im nahnal vtedajší premiér Papandreu so svojím trúbením na ústup. Vyjadril sa, že pre krajinu by bolo lepšie, keby [...]

Ten budúci minister

02.04.2012

Čaplovič nemusí byť rovno učiteľ, aby rozumel chorému školstvu. Na vykonanie zmien v rezorte je magisterský titul nepotrebný. To čo chýba je odvaha. Niekde začať. Napísal mi známy. Podľa neho je Čaplovičov úmysel zaviesť priemer známok do 1,5 ako kritérium pre prijatie na gymnáziá správny. „Vo veľkom sa otvára množstvo tried. Je bežné, že sa zaplnia aj štyri v [...]

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 47224x
Priemerná čítanosť článkov: 1968x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy